Keep it moving buddies!
Datum: 2010-12-31 Tid: 15:53:59
Känns som vi går framåt ändå! :D

Ställa gärna frågor nu med, svarar imorgon! Klicka HÄR för att komma till frågestunden.

GOTT NYTT ÅR ♥
Datum: 2010-12-31 Tid: 15:43:02
Om några timmar är det ett nytt år då ... har faktiskt inga nyårslöften då det inte brukar gå så bra för mig att hålla de och då blir jag bara besviken på mig själv, haha.

Idag var jag med Essy i ridhuset och fotade henne och Pretty. Antar att ni kommer få bilder från Essy nästa år ... låter som jättelångt kvar! Jag fick även rida Pretty lite, gick helt okej. Hon är fin när hon väl vill jobba. Hon surar lätt när det blir lite jobbigt och man kräver av henne, men tillslut gick hon bra :)

Så innan jag avslutar vill passa på att önska alla underbara läsare ett Gott nytt år! ♥

Snöritt
Datum: 2010-12-30 Tid: 21:45:59
Åh så härligt det var att rida i snön idag :D Red barbacka med fleece täcke och dressyrtränset på finaste lilla Merreplutt. Vi red lite på ett gärde och busade runt, så underbart!
Han har fått lite vintervila i kanske en månad, så de mesta ridturerna är bus, eller skritt, inget direkt seriöst arbete - snöns fel. Men det är välbehövligt ;)

Julia & Silver från idag (:

stallet idag
Datum: 2010-12-30 Tid: 21:24:55
Gick rätt bra å tömköra pretty men var så kallt så jag kunde inte arbeta henne på ett bra sätt och hon var rätt stel av kylan,blir nog bättre imorgon när jag kommer in i ett ridhus och kan arbeta med henne bättre och värma upp på ett annat sätt.

Blir lite lösgörande ska pröva öppna/sluta(aldrig prövat det med pretty)  och blir även en hel del skänkelvikningar och uppmjukning på volter många mjuka svängar osv. Emma kommer å möter upp mig i ridhuset och fotar med ;)

bild från idag , var mörkt så blev inte så klara bilder :/ sen slängde jag bara på benskydden så spännena hamnade uppochner^^ alltså åt fel håll och inte på mitten av lindan som den ska, men tyckte inte det hade någon betydels när jag tömkörde på volt i ca 15-20min.

Amelia filmade även men det får jag lägga in i helgen eller något när jag kommer från pontus för det funkade inte på min bärbara lilla mini pc tydligen XD kommit åt ngn inställning-.- typsikt mig!

inköpt
Datum: 2010-12-30 Tid: 18:02:27


blev showmasters vita benlindor<3

ridhanskar

funderarde på att köpa ett träns och ett dressyrschabrak men fanns inte ett ända snyggt av något av det:(

nya saker
Datum: 2010-12-30 Tid: 12:19:40
nu ska jag snart till mariebergoch köpa ett par nya benlindor kanske får med mig något mer hem ;) visar vad jag köpte sen!

tömkörning
Datum: 2010-12-30 Tid: 12:16:54
Kl 14.00 ska jag möta upp min medryttare i stallet så ska vi tömköra pretty lite smått och pröva början till passage från marken (= ska blie kul å se om pretty fattar^^ kameran e med så bilder kommer ikväll, tänkte även höra om det e någon som är intresserad av en bloppis fylld med häst saker? Ni måste kommentera om ni är intresserade ananrs blir det ju ingen såklart hehe!

Snart; Stallet.
Datum: 2010-12-30 Tid: 11:38:39
Ska snart åka till stallet, Jag och Julia ska rida ut :D  Får se om det blir lite bilder och filmer, förhoppningsvis!

Imorgon så ska jag träffa Essy. Ska följa med och fota/hjälpa till när hon rider dressyr i ridhuset, ska bli jättekul :)
Men jag kommer med ett inlägg senare, puss & hej.

Schema ...
Datum: 2010-12-29 Tid: 23:40:31

Måndag: skritt 45min
Tisdag: 40 min skritt
Onsdag:30 min skritt + lite trav
Torsdag: tömkörning på vägen
Fredag: Ridhuset: öppning och slutning
Lördag: Vila
Söndag: rida ut: skänkelvikningar
Påbörjad träning av öppna/sluta och även mjukare galoppbyten

pretty<3
Datum: 2010-12-29 Tid: 17:49:28
kommer nog ha kvar pretty ändå!
Älskar ju min lilla plutt som jag haft i 8år ,och haft mer körit med pengar tidigare än så här så det e ju bara att lägga undan i månaden, sen har jag pratat med pappa och han hjälper till om det skulle krisa<3
Köpt in hö nyligen för 4månader också å vem har inte lite dåligt med pengar efter det va ^^!

Uteritt med Julia (:
Datum: 2010-12-28 Tid: 20:32:24
Idag vart det en uteritt med Julia, red Merre och hon Silver. Skit taggade hästar, haha, men det är väl alltid härligt. Vi fixade faktiskt en lite videoblogg, så ska klippa ihop den och lägga upp när jag orkar ;) Så länge får ni nöja er med det här ^^ Ni kan ju ställa frågor i frågestunden medans ni vänta? :D

halvfodervärd?
Datum: 2010-12-28 Tid: 12:16:32
Har tyvärr blivit en mycket dålig uppdatering från min sida, då jag förmodligen kommer att lämna ut min lilla pretty på foder, hon kommer att stå i samma stall och allt men tyvärr har jag inte råd förens jag fått ett jobb. Som det ser ut nu så går nästintill varenda krona till pretty hundarna å katten!

är det någon som är intresserad? söker en halvfodervärd då jag vill ha kvar mina medryttare som går så bra ihop med pretty, dom har 2 dagar var så behöver någon som kan ta de övriga 3dagarna och betala halva kostnaden av vad pretty kostar i månaden alltså 1500Kr. Jag kan självklart hjälpa till de dagar du/ni inte kan^^  behöver hjälp minst 6månader frammåt, Om du är intresserad kan du kontakta mig via mail och berätta om dig och eventuella frågor så svarar jag. kontakta mig på [email protected]


FRÅGESTUND!
Datum: 2010-12-28 Tid: 11:11:11

Dagens ridtur :)
Datum: 2010-12-27 Tid: 19:16:25
Var i stallet idag igen. Skulle ge mig ut en sväng med Merlin så broddade han först och sen red jag ut. Tog både sadel och träns eftersom jag inte visste hur han skulle bete sig då han inte blivit riden på ett tag. Red lite längs vägarna och han var superfin :') Han var dock väldigt ofokuserad och tittig i början. Taggad också, men mot slutet lugnade han ner sig och vart riktigt fin. Testade en lite annorlunda teknik för att få med mig honom igenom skänkelvikningen och han lyssnade jätte bra på den - verkligen super då han gärna blir lite slö i vikningarna och inte trampar på. Sista sträckan hem så tog jag två skänkelvikningar och jävlar vilket fint stöd han tog på bettet, duktig pålle. Sen fick han lång tygel och skritt hem - lite för snabb skritt enligt mig, men det gick bra, haha.


Funderar på att ha en frågestund, något av intresse? (:


Sigge Mackvack ♥
Datum: 2010-12-26 Tid: 23:02:36

Föralltid älskad, min fina fina häst

Ännu en design fixad! (:
Datum: 2010-12-26 Tid: 22:58:45
Vart en sväng i stallet idag. Hovslagarn var där och skodde några hästar, hjälpte till lite och sen red jag ut en sväng på Jackan <3 Vart en skritt tur i skogen, jättemysigt!

När jag kom hem satte jag mig och knåpade ihop en film som ni ska få se i ett nytt inlägg, sen nu på kvällskvisten fixade jag lite med Ewes design :D

Var nog allt för idag.
Hoppas ni haft en bra dag! :)



Hiss!
Datum: 2010-12-24 Tid: 22:19:37
Verkligen total älskar det här tränset. Och då går jag på
utseendet då jag inte har något sådant - ännu. Det som jag
gillar med det är ...
... rundsytt ♥
... bred nosgrimma ♥
... snyggt pannband ♥ /De som sitter på tränset när
man köper brukar alltid vara skräp, men det här är ett
stort +/
Bara jag som tycker så? :D

Finns på Hööks för 749 riksdaler.

Julklappar :D
Datum: 2010-12-24 Tid: 21:26:17
Nu har jag öppnat alla julklappar från mamma & pappa, kommer få lite mer nån annan dag, men det här är det jag fick idag: 

- 2 par ridstrumpor (supersnygga!)
- 1 ridtröja i WCT material. Svart med vita deckorationer (in loooove ♥) 
- En svart rotborste ... hahah.
- En vanlig mörkgrön långärmad tröja
- En tubhalsduk
- En fotobok (ska sätta in bilder på hästar där, alla som jag ridit under min dar osv)
- En ny dator :D:D




Vad fick ni i julklapp? :)



GOD JUL alla underbara läsare ♥
Datum: 2010-12-24 Tid: 11:44:53



Ny design ... igen ?
Datum: 2010-12-23 Tid: 20:07:25
Hade lite tråkigt så pysslade ihop en ny design igen eftersom jag inte var så nöjd med den förra. So, here we go, vad tycker ni? :D Jag är iaf nöjd ^^

Idag så var jag i stallet - vart en uteritt med Julia på Silver & Jenny på Jacky. Jag red Merlin och det gick väl bra, inget speciellt, vi skrittade bara en sväng så vart inte så mycket arbete. 



Imorgon är det julafton och jag har faktiskt inte en aning om vad jag kommer att få, så det ska bli spännande! :D Vad har ni önskat er? 



Miss u boy <3
Datum: 2010-12-23 Tid: 10:36:45
Forgivesounds good.
Forgetim not sure I could.
They saytime heals everything.
But im still waiting

Första dagen på Jullovet ...
Datum: 2010-12-22 Tid: 21:25:07
... och jag var såklart i stallet :D
Fotade Julia när hon red Jacky och så red jag Jacky lite också vilket gick bra, red mest bara runt lite, ställde/böjde. Hade glömt hur jävla härligt det är att rida storhäst, saknar dig Sigge <3 Sen tog jag 1 kort på Julia och Silver och sen dog min kamera, haha. Men ännu en lyckad dag med bästa vän (L)





JULLOV :D
Datum: 2010-12-21 Tid: 22:03:44
Har äntligen fått Jullov, så skönt :D 

Nu har jag tid över, så, vad vill ni läsa? Några önskemål?


Lösgörande ritt idag (:
Datum: 2010-12-20 Tid: 22:44:58
Efter skolan tog jag bussen (som var typ en halvtimme sen!!!) till Merlin, skyndade mig att ta in honom och borsta av för att hinna rida innan det blivit så mörkt att man inte såg sin egna näsa. Fast den ser man ju typ inte ändå .. om man inte kollar i kors .. aja, jag tog dressyrtränset och skrittade ner till paddocken som var helt orörd. Började att bara skritta runt lite på en volt och låta han bestämma form, fart och storlek på volten. Efter det kortade jag tyglarna och började ställa och böja lite, flyttade och gjorde skänkelvikningar. Lite ökning och minskning på volt. Oh gud vad fin han blev efter ett tag :') Inte jobbat så bra på länge!
Såklart hade jag ingen som fotade idag .. som alltid när det går bra :P
En bild från igår, haha, Silvers rumpa och Merlin i bakgrunden ;)



I will catch a grenad for you ...
Datum: 2010-12-19 Tid: 20:23:37
Vart en tur ut med Julia idag för min och Merlins del. Pigga hästar kan jag säga, men alltid lika kul haha.
Passade på och fotade lite i snön (;


Favorit bilderna, mer finns på min bdb: mackvack

Nu ska jag forsätta lyssna på musik. Imorn blir det först näst sista dan i skolan, sen stallet och sen ska jag och familjen till Marieberg. Ska försöka hitta något att ha på mig på tisdag. 


Skritt tur (:
Datum: 2010-12-16 Tid: 19:47:08

Vart en skritt tur på Jacky idag. Piggelin häst ♥


Hästbloggar!
Datum: 2010-12-14 Tid: 18:43:59
Hästbloggarna som jag läser är ...
... Emelie Jansson - Hon blandar nyttig text med massa bilder :)
... Linn Forsström - Samma som Emelie, texter och bilder = I like!
... Linn & Ingrid - Massa updatering och kul läsning! 
... Josefin Freed - Här får man följa Josefin och hennes ridtravare Bellie.
... Angelica & Emma - Emma med sin vackra Pijano och Angelica med sin tuffa Hadar.
... Julia - Min knäppa kompis som jag såklart följer ;)
... Jenny Grahn - Merlins ägare.

Detta var de jag kunde komma på just nu ...
Sen hamnar jag ju såklart på lite andra bloggar då och då :)


One wish ...
Datum: 2010-12-14 Tid: 18:23:34

Fleecetröja CRW, från Hööks - 199 :-
Denimribyxor CRW, från Hööks - 449 :-
NH-stick 105 cm, från Naturhästen - 315 :-
Arbetsrep 3 m, från Eohippus - 180 :-

Tror faktiskt det här är det ända jag önskar mig (förutom Systemkamera & egen häst ...) just nu. Kan inte komma på något annat, men det är väl bra - desto mindre jag önskar mig, desto mer av det kommer jag väl få! :D Och för er som undrar så fyller jag 28 Februari, inte långt kvar ... 


Design = check!
Datum: 2010-12-13 Tid: 18:50:40
Äntligen klar med något som är hyfsat, är nöjd med allt förutom headern ... så den kommer väl bytas ut när jag fått lite idéer ;)

Vad tycker ni? :D


Jul på hööks
Datum: 2010-12-12 Tid: 10:20:03
Tro att det kommer bli en shopping tur framöver med julsaker på hööks! så sött!






Kamera
Datum: 2010-12-11 Tid: 22:28:24
vill  ha tillbaka min kamera:( !
har bara mobilen och om man inte håller den blixt stilla
och det är jätte ljust så blir allting super suddigt-.-
Men så fort den kommer tillbaka från servicen blir det nog
fota av i ridhuset:P

Har vart så sjukt trött hela dagen idag, inte någon aning om varför?
kan kanske vart att jag var barnvaakt igår till mitt i natten men jag
vet inte^^ ungar tar på krafterna kan man väl säga!

Hoppas alla får en trevlig lördagkväll!

Design-kaos!
Datum: 2010-12-11 Tid: 21:28:42
Håll ut :D

kallt..
Datum: 2010-12-11 Tid: 17:14:53
Gud vad kallt det har vart ute idag. känns somd et blivit kallare
men det har blivit typ 13 grader varmare, tydlingen!
Blev stalet idag och en skritt tur och lite trav i skolgen i ca 1h.
Tränade mycket på att få pretty att trampa under sig och sedan
lite skänkelvikningar över vägen fram och tillbaka. Och Vilken
energi min lilla pålle fått! helt Underbaart.

haha snyggaste sitsen har jag XD!

Jesus Maria :D
Datum: 2010-12-07 Tid: 20:58:19
Vart att jag åkte till stallet idag iaf. Åkte med Julia, haha, flum. Började redan när vi bytte om och Julia filmade, så kanske lägger upp den någon dag x'D 

Sen skulle vi hämta hästarna i hagen ... men man kan väl säga som så att Julia inte hittade sin, haha. Jag sa att vi skulle gå tillbaka för att han förmodligen var vid stallet ...
E: "Men han står ju där ... ? "
J: "Neehh ?!? ..."
E: "joo!"
J: "Neeh ..."
E: "MEN DET ÄR JU HANS RUMPA!"
Och sen dog vi på marken, låg och asgarva båda två och Merre undrade vad tusan vi höll på med ... haha.

När hagen som Silver bombat var fixad så gav vi oss ut på banan. Merre var piggelin och jag flumma. Hans trav är så jävla kul :D Får filma nån dag ^^


Jamen det var min dag det, ha det bäst <3

Dagen
Datum: 2010-12-06 Tid: 20:30:22
Tömkörde Merlin idag. Gick helt okej, jobbade bara lite allmänt. Han fick springa av sig lite, inget speciellt. 

Kort och tråkig text, men ni få en liten bildbomb från dagen (: Ha överseende med att det nästintill var kolsvart ute plus att jag höll i tömmarna samtidigt.


Innan vi gav oss ut (:






kameran inlämnad
Datum: 2010-12-05 Tid: 20:59:44
Nu är min systemkamera inlämnad iallafall och jag får inte tillbaka den förens om 2-3 veckor eller mer:O
så vet inte vad jag ska ta bilder med.

Idag kom iallafall 1200kg hö som kommer räcka i ca 3-4månader har jag räknat ut om pretty äter 10kg/dag
dock varjerar ju mängden beroende på hur kallt det är ute ^^ men skönt att det äntligen finns Massa hö till henne!

Idag vad jag på hööks en sväng och köpte 4st benlindor till pretty blev mörkblått(= fanns kvar av alla färger brun,blå,svart och vit. testade dom idag med! Fästena man fäste lindan med var två simpla snören som kan vara livsfarliga om dom inte stoppas in under en linda och att man gör en ordentlig knut som inte åker upp ,inget att rekomendera så jag dissar dessa! Är bra som bandage inomhus men inte som ridlindor så blir att köpa några andra att använda i ridhuset!


Skulle även rida i ridhuset idag men det var fullt med träningar eller tävling vet inte riktigt så det blev det ju inget av! satsar på nästa helg istället(=


Är så sjuktsjukt lycklig ♥
Datum: 2010-12-05 Tid: 15:30:50
Jo, jag trotsade vintern och gav mig ut på en uteritt barbacka i repgrimman. Hade sån tur att när jag kom till stallet hade de inte plogat bort snön som kommit inatt på vägen upp till skogen så det gick alldeles utmärkt att gå där. Ledde honom tills jag kom ut på skogsvägen så han inte skulle halka och sen satt jag upp. Var inte ett dugg halt där eftersom de inte plogar när man kommit tillräckligt långt in, så det var bara en traktor som hade åkt och gjort spår. Skrittade, travade och sen red jag in på en skogstig och skrittade. Så jävla underbar var han <3 Satt och grät, var så lycklig! När vi kom bort från stigen så galopperade jag lite och tror aldrig jag vågat galopperat så snabbt på honom innan. Han ville öka och jag lät honom, så sjukt snabbt gick det, men jag fick ändå inte den här känslan av att jag inte kunde få stopp på honom, utan han galopperade lugnt men snabbt (om ni förstår) så jävla härligt! Och han surade ingenting, stegrade inte eller bockade! Duttig pålle!

Har inte varit såhär lycklig på länge, älskar denna ponnyn så otroligt mycket ♥


Vet att jag sa att jag skulle filma, men film filerna ville inte funka. Plus att det bara blev när jag gick med honom, så inte så spännande. Så jag hoppas ni klarar er med de här bilderna från dagen (:





Stallet på G!
Datum: 2010-12-05 Tid: 11:26:20
Ska iväg till stallet nu och träna Merre och kanske Jacky (: 

Funderar på att filma mig och Merre lite, så ni kan få en film senare! 



Heja
Datum: 2010-12-04 Tid: 23:50:39
Rolf-göran bengtsson tog hem segern i hästhoppning i Paris idag, härligt med lite svenska segrar :D

Imorgon är det grand prix hoppning i Paris klockan 15.45 på Eurosport, någon mer en jag som ska försöka titta? (: De hoppar då om ca. 300 000 euro!


3 bilder från idag (:
Datum: 2010-12-04 Tid: 20:18:35
foto; jag, Emma Persson
Mer finns på min bdb: mackvack


Hästfri Lördag ... buh :(
Datum: 2010-12-04 Tid: 12:07:58
Deppar för att jag inte ska rida idag ... Funderar på att ge mig ut i snön och ta lite kort, eftersom det inte är så kallt, men vafan, har ingen kamera som är bra :( 
Red iaf i torsdags, med Julia. Både Merre & Silver var helt crazy, så vi hade kul, haha.

Och det här vart världens mest ointressant inlägg ... suck! 
Neh, nu ska jag deppa lite mer - ingen ridning, ingen kamera, ingen fantasi ..

Tömkörning
Datum: 2010-12-01 Tid: 16:30:37
Här kommer ett inlägg om varianten av tömkörning som jag använder mig mest av.

Volt tömkörning


En metod som jag tycker väldigt mycket om. Man ska tänka att man nästan longerar, men följer efter mer och lite mer bakom istället för att stå i mitten.
Det jag börjar med (efter att ha skrittat fram såklart !) är att ställa hästen på volt, böja och även flytta och göra skänkelvikningar. Jobbar på lite kortare tömmar. Gör det här i båda varven. 

När jag skrittat klart börjar jag jobba i traven då på nästan helt utsläppta tyglar. Joggar först fram hästen i båda varven. Sedan kortar jag tyglarna lite (de ska fortfarande vara ganska slappa) och börjar ställa. Det jag gör är att ta lite lite i tygeln inåt och låter yttertygeln hänga, den är mest där för att reglera farten. Låter hästen sänka sig och försöker hitta fram till en bakbens verksamhet. 


På denna bilden syns det väl att yttertygeln är lösare.


Här börjar han tänka mer neråt, men med för lite verksamhet på bakbenen.

Detta gör att man kan ha tömmen i bara en hand. Men ändå få fram det som önskas.


När man jobbat klart får man en häst som söker sig neråt och har ett bra undertramp, Merre brukar tillslut gå med nosen i backen och med bra tramp. När man kommit så långt att hästen arbetar så kan man börja höja formen lite, genom att korta tyglarna lite. Få hästen att ta stöd på bettet.

Varför tömkörning och inte longering?
Jag gillar tömkörning bättre eftersom man kan bestämma fart, form och eftergift bättre med tömmar en med en longerlina. Tömkörning är ju nästintill likt ett dressyr pass, man kan göra/lära in olika övningar + att hästen sätter bra muskler utan ryttare på ryggen vilket sedan hjälper till i ridningen. Det är också mycket roligare med tömkörning och den som håller i tömmarna får även ett träningspass.

(Observation på bilderna som inte har med tömkörning att göra - Om ni varit uppmärksamma på mitt spö så ser ni att hans huvud höjd reflekterar på spöt. Något som jag tränat som ett NH kompliment för att kunna bestämma vart jag vill ha hans huvud.)