Datum: 2010-08-31 Tid: 19:00:02
Det är den här känslan ridning handlar om ... Känslan när hästen och ryttaren är ett. När man känner att man tillhör varandra, att det är rätt. Den känslan är bättre så mycket mycket bättre en att komma över ett hinder på 110. För visst är det roligt att hoppa högt, men att få den här "hjärtat-bultar-&-tiden-står-still" känslan är så mycket mer!Jag trodde aldrig att jag skulle få känna den känslan sen Sigge lämnade mig. Men Merlin, du hittar mig mer och mer! Och jag älskar när jag sitter i stallet med dig lös och du bara står där med huvudet i min famn. Du förstår inte hur nära känslorna är nära att ta överstyr då! <3

Merlin du håller mitt liv på plats, du är det jag lever för just nu <3 Sigge är borta och det är det smärtsamaste jag varit med om, men jag vill tacka dig för att du finns där, för att du står ut med att jag gråter hela tiden, står ut med att jag är lite konstig! För utan dig, ja, då vet jag inte vad jag skulle ha gjort!

Merlin, du är allt just nu, jag älskar dig <3
Och T A C K Jenny för att jag får rida honom, det har lärt mig något otroligt och det är tack vare dig och din sjukt underbara ponny som jag orkat leva vidare trots att Sigge gått bort <3

Och nej, Merlin kommer a l d r i g att byta ut Sigge, jag älskar båda lika mycket !


 


Liten update! (:
Datum: 2010-08-31 Tid: 18:54:02
Söndag
Först Segersjö. Fotade en massa, så bilder kommer så småningom ;)
Efter det åkte jag till Merlin. Mamma tyckte jag skulle träna galoppombyten så jag började lite med att göra det (efter uppvärmning såklart!!). Det gick inge bra, han var pigg och jag var inte motiverad. Så vi busade bara runt lite i stället. Jag skrattade mig igenom halva passet för han var så grymt rolig! Haha, om jag fattade galopp och tryckte på honom en aning så vart han helt crazy och liksom bara "ÅH Får jag springa snabbt!!! *ökaökaöka*", hahha, lill gris <3

Måndag
Red ut i skogen med lillfisen! :) Gick toppen, han var superpigg, men lyssnade jättebra!
Sen åkte jag till Folkatorp och hopptränade. Gick super där med, red Tjalle man :D Hoppade typ en oxer på 80 med han, hiihi, lilltjockisen tyckte det var skit kul och bockade och lät en massa efter <3

Bild på Tjalle från i vintras, www.folkatorp.nu


Segersjö hela dagen! :D
Datum: 2010-08-29 Tid: 16:41:55
Någon som är sugen på lite ögongodis från 120, 130 & Fälttävlans klasserna? :D


hoppträning
Datum: 2010-08-28 Tid: 18:00:49
lite bilder från hoppträningen idag:D pretty var sjukt duktig!vilken skillnad nu när hon fått lite muskler<3:D!
1meters oxer utan problem med massa färger och en sol! hon tvekade inte på något hinder så stolt:D!



taggad!:D

veckans blogg
Datum: 2010-08-26 Tid: 16:19:35
Veckans blogg dras på lördag så passa på att anmäla er! verkligen värt det, ni blir länkade i en hel Vecka!


Är jätte besviken, ledsen och sjukt arg ...
Datum: 2010-08-26 Tid: 15:28:02
Det blir ingen tävling för mig på Söndag.

Varför? undrar säkert ni och jag ska säga exakt vad som hänt och vad jag tycker.

Min kompis smsade och sa att jag inte var med på startlistan för startfälttävlan. Jag gick såklart in och kollade och där fanns jag inte med. Gick in på min mejl (eftersom det var därifrån man anmälde sig) och såg att jag hade fått ett mejl från en av de som höll i det.

"Hej, vid lottning av startande ekipage på startfälttävlan föll du Emma bort,  då vi fick in för många startande och kan bara ta emot 40 ekipage. Men välkomnar till en  ev startfälttävlan i oktober.
Mvh // ****"

Jag fick en chock, vart verkligen jätte ledsen. Började gråta och skrek på mamma. Antar att ni inte förstår mig, men ja ... jag har ju liksom taggat till den här tävlingen i två måndader. Vi har desutom köpt saker som jag (förmodligen) inte kommer behöva till någon annan tävling. + att jag tränat en massa.

Tycker att det är jätte dåligt av Segersjö.
För det första: De nämnde inte någonstans att det kunde bli lottning. Ska man inte göra det?
För det andra: Jag anmälde mig jätte tidigt - tycker de då att det är rättvist att en tjej som anmälde sig sista anmälningsdan kom med och inte jag?
För det tredje: Jag anser att det borde vara de 40 första som anmälde sig om de nu bara kunde ta imot så många.

Tycker att det är orättvist och jag är ledsen :(






Here I am! :D
Datum: 2010-08-23 Tid: 08:23:36
Har haft fullt upp hela helgen, haha, skulle ha åkt på Terräng träning med Merlin på lördagen, men vart lite förhinder så det blir någon gång i veckan istället. Igår så red jag honom och sen var jag barnvakt.

Idag så ska jag också rida. Tror jag ger mig ut i skogen, ska bli härligt ! :D
Sen ska jag på hoppträning, ska bli kul - som vanlig ;)

Mer detaljerat inlägg får ni ikväll eller imorgon!
Glöm inte att vara med i Veckans blogg som avgörs idag!
<----------------------------------------------------------------------------


Datum: 2010-08-21 Tid: 12:38:34

Vill du bli länkad på bloggen i en vecka?
Allt du behöver göra är att komentera detta inlägget med "Jag är med" och skriva ner din blogg adress.
Vi kommer sedan lotta fram en vinnare som länkas i en hel vecka i menyn på sidan.


Skrittpass med Merlin
Datum: 2010-08-21 Tid: 11:02:20
Var hos Merlin igår. Han hade blivit vaccinerad i förrgår så fick bara skritta. Gjorde det på bana, barbacka med träns fast utan norsgrimma och han var jätte duktig :D Red igenom hon ordentligt. Ställde, flyttade och gjorde skänkelvikningar. Han lyssnade toppen, var cool lugn och gick i bra form!

Julia (den andra medryttaren) har även lärt honom att stegra. Så jag jobbade vidare lite på det och försökte lära in röstkomando så att vi kan föra vidare det till marken sen.

Världens finaste häst <3

godmorgon
Datum: 2010-08-20 Tid: 11:32:57
Nu är det dags att beställa hö inför vintern! jag brukar alltid måla om i stallet,boxen och byta ut gammal röttet och köpa in allting inför vintern såsom Hö,spån,foder,morötter mm. Allt för att få det så mycigt och enkelt som möjligt när man kommer till stallet en iskall dag! brukar ni göra någonting speciellt i stallet någon speciell årstid eller kör ni alltid samma rutiner:D?

jag har iallfall hittat hö nu så jag kommer köpa hem 90 balar, kommer ju få köpa hem mer i vintern men det är typ vad som får plats i stallet, man får fylla på så mycket man kan:D sen nästa månad kommer jag köpa in 2pallar spån och även en del foder!:D(Y)

vad har ni till era hästar? vilket foder, hö mm? jag har alltid kört på hö och det kommer jag fortsätta med då det är så lätt hanterligt och möglar inte lika lätt som tex ensilage:)
jag ger även pretty kornkross,havre,betfor och lite mineraler(=

finns en jätte bra sida om man vill räkna ut foderstat till sin häst Här! det har jag gjort imellanåt, när hon ställs på vila,sätts igång osv så man anpassar fodret exakt efter arbetet,superbra verkligen,sen brukar jag alltid ge lite extra hö så hon har lite att göra under natten när hon står inne ;)




no internet!
Datum: 2010-08-19 Tid: 09:44:25
har lämnat in mitt mobila bredband för det har pajjat så har inte ngt internet hemma nu förens om 1-2veckor-.-
men jag har åkt till min pojkvän och vi stannar här minst en vecka nu så nu har jag internet:D

Idag kommer Jesper åka hem antagligen men tror inte ägarna slaktar honom utan försöker sälja honom, för om de skulle slakta han så skulle dom få max 500spänn och vissa som vart intresserade kunde tänka sig ge max 1500kr och det tackade dom nej rakt av till så dom vill ju antagligen få ut så mkt som möjligt och säger kanske bara att han ska slaktas för att folk ska köpa honom? jag vet inte men känns för jävligt att lämna tillbaka honom till dom där personerna som inte äns kan sköta honom!
Älskade lilla Jesper hoppas du kommer till ett bra hem sen!

Denna kom med posten idag ...
Datum: 2010-08-18 Tid: 16:35:53
Urgosig vinter ridjacka ...
Vad tycker ni? :D




Hoppning
Datum: 2010-08-17 Tid: 09:39:32
Igår så åkte jag först till Merlin. Hoppade honom och han var superduktig :D Lugnaste hopp passet hittills måste jag säga! Hoppade runt 60 - 70 (: Ett vanligt räcke och sen en oxer med den läskiga muren! Är jättenöjd!

Efter det åkte jag till Folkatorp. Ridlektionerna drar ju igång den här veckan, så jag skulle på hoppträna :) Fick rida Sissi, haha, hon är mini, men väldigt fin! Gick rättså bra, vi hoppade lite olika svängar. Tränade att få med oss yttersidan så hästen inte skulle sakta av.


Nu ska jag pyssla lite mer med Segersjö Outfiten. Är nästan klar :D

Foto Viktoria


Update!
Datum: 2010-08-16 Tid: 09:35:04
Har uppdaterat med bilder från NH passet ...
La in de i det förra inlägget, bara att scrolla ner och kolla :D


Merlin <3
Datum: 2010-08-15 Tid: 21:13:31
Red Merre mupp idag :D Gick superduper bra!!

Vart ett ordentligt pass med galopparbete. Hade en bom i A volten och två bommar som låg precis bredvid varandra (så det blev breddare) vid C volten. Sedan red jag på volten och över bommen. Tränade att han skulle hålla ett jämnt tempo. Ha samma tempo innan som efter bommen, eftersom han gärna drar iväg efter när man hoppar. Han var jätte fin, bra form och lagom tempo. På den breddare var jag tvungen att trycka på honom lite mer för annars slog han i med hoven. Han vart lite slö när han var tvungen att lyfta på fötterna :P

Sen hade jag även ett pyttelitet cavaletti på typ 20 cm med en blåplast under. Lite titt träning inför Segersjö ;)
Han gick bra på det med, stannade en gång med sen var det inge mer (:

Är jätte nöjd! :D


Imorgon ska Viktoria följa med till Merre och jag hoppas hon kommer fota lite (A)
Men så länge får ni ett tråkigt text inlägg :(

Imorgon startar även hoppträningarna på Folka, grymt taggad :D


Merlins Livsfärg är ...
Datum: 2010-08-14 Tid: 23:02:27
... ROSA!

"Rosa är en blandning mellan Röd och Vit.
Det Röda står fär värmen, kärleken och vänligheten han har, som blir starkare när man lärt känna honom.
Det vita står för det känsliga, lite osäkra och som kan bli något överexhalterad - Lite porslinshäst."




Tack LindgrenV på bdb för att du tog dig tid att lista ut hans färg :D






Jesper
Datum: 2010-08-14 Tid: 10:38:05
Som ni vet så är Jesper tillsalu. Och nu är det extra bråttom ...

Essy tog ju honom på "foder" för att påbörja inridningen. De hade kontrakt på att de skulle betala allting och att hon bara skulle börja rida in honom och sedan lämna tillbaka honom. På Onsdag skulle han åka, men då har Essy fått veta att om han inte säljs innan det kommer han skickas på slakt.

Innan han kom till Essy var han varnvårdad. Han hade mugg och stora klumpar av var/skorpor och var svullen, nu har svullnaden gått ner och skinnet börjar bli fint igen. Han var också underviktig så man såg revbenen, undertiden hos Essy har han fått fri tillgång till hö och fått fett kraftfoder. Hans hovar är var nog heller aldrig verkade för dom hade fläkts upp och var överväxta. Ägarna skrev som sagt på ett kontrakt att dom skulle betala alla kostnader men dom vägrar verka honom.

Om ni vill läsa mer info om honom så finns det under fliken "Essy" på "Jesper".

Både jag och Essy vill ju såklart inte att han ska skickas till slakt. Så vi gör allt i våran makt för att rädd honom!

Om ni har några frågor eller är intresserade av att köpa honom så får ni jätte gärna komentera eller maila på bloggmailen [email protected]









Nu är jag glad :D
Datum: 2010-08-14 Tid: 10:12:47
Det gick så himmla himmla bra i Torsdags :D Gud alltså, är skit nöjd! <3

Jo, jag tränade NH för första gången med Merlin. Inte så avancerade saker, lite lätta grunder, men han var superduktig :D Lyssnade och jaa, han förstog jätte snabbt :D



Började lite med vänskapsleken, han reagerade ingenting. Sen gjorde jag lite flytta för tryck. Behövde bara ta handen lite imot honom och han flyttade åt sidorna. Han hade lite svårare för backen, så då fick jag trycka lite mer så gick det.

Senså gjorde jag lite ledarskaps övning. Tränade att han skulle följa mig. Och det gjorde han, i både skritt och
trav :D Gud jag bara sken när han gick efter mig och då höll jag mig i en paddock utan staket, så han kunde ha gjort vad som helst ... :D Sen tränade jag att han skulle stanna om jag sa till honom. Sa helt enkelt "stanna" och sen testade jag att gå ifrån honom. Sa "proo" om han försökte gå iväg elr liknande och sen sa jag "stanna" efter. Tillslut kunde jag gå runt honom, bakom honom, på sidorna och han stod helt still.

För att visa mamma hur still han stog om jag sa till honom, hihi ...


Efter det red jag lite i repgrimman, gick inte lika bra eftersom jag absolut inte kan rida ordentligt barabacka XD Så vi busade mest runt och red igenom vattenpölar. Stannade i en vattenpöl och han började busa med vattnet, så söt <3


Är riktigt riktigt nöjd, äntligen :D
Dagens favorit bild <3



Fråga ...
Datum: 2010-08-12 Tid: 10:24:53
... till er - Vill ni se min tävlings outfit också? Eller bara Merlins?



uppdaterning av gallor!
Datum: 2010-08-12 Tid: 09:05:54
här är en bild på prettys gallor som jag lovade för ett tag sen :P



godmorning!
Datum: 2010-08-12 Tid: 09:02:05
Har ahft fullt upp i stallet i 2 dagar och detta blir den 3.e!
jag har målat prettys utebox och mitt förråd bredvid, fick
hjälp av amelia i förrgår hela dagen snacka om att vi var lite
trötta på att måla tillslut! igår målade jag andra lagret och
började sätta upp hyllor mm. det spöregnade hela dagen igår
och jag insåg att det läckte in från taket lite i bådebox och förråd
så det är vad jag ska hålls med idag,täta och göra klart det sista!
här kommer en för och efterbild på prettys box;)


det blev lite blandat brunt och vitt på govlet för den bruna färgen räckte inte:P
men jag ska lägga gummi mattor där hon kissar nu iallfall, eftersom det är trägolv
så röttnar det typ annars:S sen ska jag sätta in en kli matta på väggen med;)

Åh ...
Datum: 2010-08-11 Tid: 22:18:32
... nu längtar jag tills imorgon :D

Har inte längtat tidigare i veckan till att få rida plutten, bara till att få träffa honom. Längtar inte till att få rida nu heller, men jag längtar till att få jobba med honom ... har en speciell liten plan, hihi ... :'D

Ohja, jag ska försöka fota, filma kan jag inte ge mig på, det går inte att ladda in på datorn :(
Och så ska jag ju såklart fota hans saker till outfiten, känner mig taggad till att pyssla ihop den :D Har bara en sak som måste införskaffas, en snyggare huva som matchar !
Åh snälla, komentera inte min knoppar haha, det är fula som stryk XD


Jag lever! :D
Datum: 2010-08-11 Tid: 09:43:24
Jag har varit sjukt dålig på att blogga den sista tiden. Fy på mig!
Har inte orkat, haha XD Och sen har jag in haft något att skriva om, ridpassen den senaste tiden har gått dåligt och jag har varit sur för det ... och jag brukar inte vara det, men nu har jag varit det så då har jag inte velat skriva om de :/ 

Men ska försöka bättra mig ! :D
Vad tror ni om att jag försöker fota allt som ska med till Segersjö? Våran Segersjö Outfit? :D


Saknar dig gubben <3


jesper och spöregn
Datum: 2010-08-09 Tid: 19:36:20
idag red jag ut på jesper med min medryttare och det
gick super han brydde sig ingenting knappt om pretty:P
tänkte höra om någon har några önskemål om vad ni vill läsa
om? så komentera nu vad ni vill läsa om:P! inte bara strunta
i det :D haha

nu ska vi tydligen grilla i spöregn men aja;)


ingen ridning idag
Datum: 2010-08-07 Tid: 16:10:41
idag har min medryttare pretty och jesper får vila idag!
gud vad fort tiden går sommarlovet är snart slut och
snart är det dags för allvaret igen:/ sen ska ju jesper hem
igen om bara en vecka det går sjukt snabbt verkligen
nu har jag börjat lära mig GIMP 2.6.10 så ahr gjort 2st header
en till min kompis och en till min andra personliga blogg:)
känner mig rätt nöjd för att ha laddat hem redigeringsprogramet
igår natt och hunnit lära mig så mycket redan:D
jaja nu ska jag göra mig en kopp te till min hals;)

gammal bild på pretty ,gympa träning(=

Min vecka
Datum: 2010-08-06 Tid: 19:23:37
Måndag
Folkatorp - Red Tjalle
Merlin - Red ut med Julia, super duktig, men pigg hästi <3

Tisdag
Folkatorp - Longerade Sissi, Mumrik & Tjalle.

Onsdag
Folkatorp - Red Tjalle & Mumrik

Torsdag
Folkatorp - Red Kitt & Tjalle
Merlin - Hoppade. Gick super bra :D Han vägrade 1 gång på muren sen hoppade han allt! :'D Hoppade till och med en gång fast han kom helt helt fel, lillen <3

Fredag
Folkatorp - Red Tjalle & Sissi
Fick också skritta ut Jacky, Julia skrittade Gina, så vi red ut en sväng och hon visade mig galoppstigen som jag så snart som möjligt ska testa med Merre :D

Lördag
SOVA LÄÄÄNGE, haha, har varit uppe vid 8 hela veckan + detta tränings schema ... pust !
Ska väl försöka gå till Sigge, ta med hans saker från stallet och lägga blommer på hans grav ...

Söndag
Merlin - Dressyr på banan. Ska rida igenom programmet. Försöka få honom helt cool lugn, jag ska tänka på min sits och att göra små hjälper.


Och nu är det besämt, jag ska tävla i Segersjö :D Lääännnggtttaaar :D Blir startfältävlan - Hoppning LD, Dressyr Ryttarmärke II & Terräng 60 cm. Sjukt taggad, men nu måste jag träna massa dressyr, eftersom jag inte änns kan sitta ner på honom ... hehe !
Sen måste jag och mamma åka till Hööks, så jag kan köpa Medicalcard + plastficka, när du nu det kan bli av ... ;]


okej mitt bredband har inte funkat förens nu!
Datum: 2010-08-06 Tid: 12:57:27
så om jag inte bloggar någon dag beror det  först och främst på att min bredband inte vill som jag:P!
igår red min medryttare ut på pretty och jag red på jesper bredvid eftersom hon är ett sto och han hingst så tyckte han att det var mycket intressant och små stegrade(jätte gulligt!) i början och gnäggade lite, men sen i slutet så brydde han sig inte längre om henne så det gick toppen bra:P!  Nu ska jag bara ha Jesper en vecka till ungefär :( sen ska han tillbaka till sina ägare efterom jag inte har råd att ha två.

Jesper är iallafall till salu och jag hoppas att han får ett nytt hem fort då han var miskött när han kom till mig tyvärr:(
han hade mugg och stora klumpar av var/skorpor och var svullen(svullnaden har gått ner och skinnet börjar bli fint igen). underviktig så man såg revbenen(nu har han fri tillgång på hö och får fett kraftfoder!) hans hovar är nog aldrig verkade för dom hade fläkts upp och var överväxta sen när jag började promenera med honom slipade de ner sig rätt rejält men han behöver ändå en hovslagare som fixar hovarna! Ägarna skrev på ett kontrakt att dom skulle betala alla kostnader men dom vägrar verka honom å jag får inte tag på min hovslagare för han är bortrest men har kanske fått tag på en annan tills nu i veckan innan han åker!hoppas!

Om ni har några frågor eller är intresserade av att köpa honom så får ni jätte gärna komentera eller maila på bloggmailen [email protected]

Han är en underbar häst!



7 snabba saker om polishästar ...
Datum: 2010-08-04 Tid: 19:01:15
  • » I England finns det hästshower och parader som polishästarna ofta ställer upp i. Även speciella tävlingar för just polis hästar.

    » I Kanada är finns den mest kända beridna enheten, de så kallade "rödjackorna".

    » Flest beridna poliser finns det i Indien.

    » I stor park på hela 400 hektar som heter Kentucky Horse Park används enbart ridande poliser på patrullerna. Just för att de går lättare och snabbare att komma fram än gående poliser och fordon.

    » De ända land som använder en specifik ras som polishäst är Spanien. De anväder sin inhemska Andalusier som tränas till att rygga samtidigt som den sparkar bakut för att effektivt skingra folkmassor eller bråkstakar.

    » Valacker används oftast som polishästar, då de har fogligare temerament än ston, men i Barcelona rider man på hingstar.

    » Utter, en brun valack, är den mest kända svenska polishästen.

    Källa; http://sv.wikipedia.org/wiki/Polishäst

Sjukt trött ...
Datum: 2010-08-04 Tid: 18:03:14
Nu är jag nyduschad och ska snart äta mat. Är väldigt trött, har varit på Folkatorp och hjälpt till hela veckan och det blir väl så att jag är där resten utav den också ...
Det finns mycket att göra just den här veckan ... puuhh ... 5 hästar att sätta igång + att hjälpa till med alla småbarn, det tar på krafterna! 

Har absolut inga roliga bilder, så ni får stå ut med ett tråkigt text inlägg tills jag fixat några ;]


Tränings shema för Pretty och Jesper
Datum: 2010-08-03 Tid: 13:39:29
V.31

Har inte bestämt än vad jag ska träna på denna vecka och mitt abonemang på ridbanan har gått ut så måste betala nytt innan jag kan rida där xD så där jag inte fyllt i på shemat än fyller jag i under veckan ;)

Pretty

Måndag: Rida ut 45min

Tisdag: Medryttare

Onsdag: träna galoppbyten+ samlad långsam trav

Torsdag: Medryttare

Fredag: Medryttare

Lördag: Medryttare

Söndag: medryttare




Jesper

Måndag: Morgon; galopp och travträning på gärdet
Kväll; red ut 30min

Tisdag: red ut 30min

Onsdag: Löshoppning

Torsdag: Rida ut

Fredag: promenad 1timme

Lördag: vila

Söndag:


krångel med mobilt bredband
Datum: 2010-08-03 Tid: 13:21:38
som vanligt så har jag problem med mitt mobila bredband och internet är inte inkopplat eftersom vi nyss flyttat så jag måste ha det mobila-. Där är iallafall anledningen till varför jag inte kunde blogga på hela dagen:P
Har iallafall tagit bilder på prettys gallor som hon haft hela sitt liv men funkar inte att föra över från min mobil:S?
så får skicka via bluetooth till en annan å föra över senare;)

Lite om gårdagen då:P
Först red jag ut på pretty i totalt spöregn i 45 min sen direkt efter det red jag ut på jesper i också totalt spöregn XD, red med jesper på gärdet och han fick jobba rätt ordentligt, försökte få honom i galopp och lyckades efter ca 30min,då saktade jag in honom till trav och berömde honom. sen travade jag av honom och slutade när det gick som bäst;D!

Målade på ett till lager i sadelkammaren med så idag var det torrt;) ska iväg till hööks å köpa lite nytt användbart detta är köpt/eller ska köpas;)




Folkatorp in my heart (L)
Datum: 2010-08-02 Tid: 21:38:01
Hel dag på folkatorp idag :D Varit rätt kul, regnade och var lite segt i början. Men sen fick jag rida Tjalle ;D <3 Hästarna har ju som sagt stått i fyra veckor och nu drar lägrerna igång. Denna veckan med lite mindre barn som är lite okunnigare, så då sätts shettisarna igång, men nästa vecka är det lite äldre och kunnigare barn som ska rida och då behövs de större ponnysarna, så då får vi sätta igång de den här veckan {:
Sen fick jag även longera lite medans små barnen körde voltige, haha, så söta när det vart skit stolta för att de kunde stå på hästen i halt, aww <3

Efter det åkte man till Merlin, red ut en sväng i skogen med Julia. Hon fick visa mig några vägar eftersom jag är helt lost i den trakten, haha, så jag kunde typ inte rida ut för visste ingen väg ! XD Men nu är jag skit taggad på att testa lite vägar och sånt, kommer bli skit bra! ;D

Nu ska jag kolla klart på CSI och sen blir det sängen, är dö trött!
Imorgon blir det folka igen! :D

Bjuder på denna skit coola bild ;o Togs igår och jag bara älskar känslan i den! :D


Någon mer än jag som gillar den? ;]


Bilderna på Amanda & Lillan
Datum: 2010-08-02 Tid: 08:29:25


Bilderna på Jenny & Jacky
Datum: 2010-08-02 Tid: 08:15:39





Hästig dag idag :D
Datum: 2010-08-01 Tid: 23:40:19
Idag har man varit med hästar hela dagen :D Skit roligt har det varit (y'

Först så åkte man till Jenny (där Merlin står) där alla ponnysarna från Folkatorps Ponnyridskola har gått på sommarbete och så fick jag och några till rida en varsin häst tillbaka till ridskolan. Tog ungefär en och en halvtimme och då skrittade vi bara eftersom hästarna vilat i 4 veckor, men det var kul ändå ;D

Efter det åkte man transport tillbaka till Jenny och tog in Merlin och skulle rida. Tränade vattengrav, haha, hade blivit en rättså stor vattenpöl på banan som var kanske en decimeter djup som jag tränade att rida igenom. Först var han lite tveksam, men tillslut gick sprang han igenom riktigt fint :D Taggade till och med lite innan, hehe <3 Han var också rättså lugn och gick väldigt lätt ner i form, så är riktigt nöjd med honom idag! Tyvärr inte detsamma med mig själv, jag kände mig urursel ... tyvärr! Satt som en kråka och blicken var överallt ... synd eftersom han var så fin!

Amanda agerade fotograf!


Efter det så stannade man kvar hos Jenny lite, kollade och fotade när hon red fina Jacky och sen stog vi och pratade träning + tävling ;)

Sen så bar det av till Amandas häst Lillan. Fotade henne när hon red och det gick bra :D
Bilder på både Amanda och Jenny kommer senare (:

Nu ska jag nog försöka sova, ska till folkatorp och hjälpa till på lägret imorgon, så måste försöka få mig en lite blund ... ;)


varför får hästar gallor på benen?jo....
Datum: 2010-08-01 Tid: 23:38:36
Det kan finnas många anledningar så som ökad ansträngning, inflammation,
infektion med mera, men vad är en galla?

En galla är ökad ledvätskebildning i en led eller en senskida. Oftas så
uppstår dessa gallor i kotlederna på hästar och dessa kallas då kotledsgallor,
har hästen dubbelsidiga gallor alltså i samma led på båda benen så har detta
ingen betydelse för hästens användbarhet. om gallorna beror på tex parasitangrepp
eller utfodringen så kan det räcka med att ändra foderstaten och avmaska.

Gallor brukar oftast minska när hästen har arbetat. Liniment och att kyla av
benen är bra mot gallor! Det finn även vissa bandage som man kan använda
under nätterna när hästen står still om man vill undvika svullnader. Då kan man
tex använda sig av back on track underlägg som många sett positiv effekt av!


hittade ingen bra bild, (Bild från google) Kan ta en bild imorgon på prettys kotledsgallor,
dessa har hon alltsid haft ända sen hon kom till mig och har varken växt, minskat eller ömmat:)

(faktan är tagen från en faktabok+ hippson.se där frågan är ställd till en veterinär)


blev en ridtur på lillhingsten iallfall:D
Datum: 2010-08-01 Tid: 22:30:42
Blev iallfall en liten tur på jesper, blev att rida ut och han var jätte duktig tills jag skulle leda honom över ett jätte litet dike så drog han sönder sitt ena träns-.- snacka om dåliga spännen, så vi fick vända å traska hemåt med trasigt träns:D haha! Han var även jätte duktig när vi gick för bi pretty och 3andra ston bara lite gnägg å tripp trav:D han ville väl visa upp sig hur snygg han va:D

här kommer iallfall som lovat bilder på min nymålade garedrob isadelkammaren, glömde dock ta före bilder men det var en kall blågrå förg denna hette kakao och var mycket varamare och mysigare tycker jag :D Sen kansekar jag in en liten bild på Jesper med(=

Ska upp lite småsaker som spöhängare och en hängare där jag kan hänga benskydd mm på(=




Målning:D!
Datum: 2010-08-01 Tid: 19:14:14
Målat i min garederob i sadelkammaren med Amelia idag blev latte/kakao gärg och vitt:D även köpt lite nya hängare:P
ska snart upp till stallet igen och fixa hängarna och lägga in alla saker. blev även en ridtur ut i skogen och på travrakan med pretty ca 1timme:P har inte ridit Jesper idag men han får vel vila idag så tar jag tag i det imorgon;D
bilder kommer om en stund på min garderob i sadelkammaren vänta å se:D!

Träningen med jesper igår(=
Datum: 2010-08-01 Tid: 19:09:59


Söta lilla jesper:D

Galoppbyten och galoppträning
Datum: 2010-08-01 Tid: 01:00:37
Dagens träning :P

Idag tränades det galoppbyten med Pretty och tillslut så gick det bättre men detta är nog en sak jag kommer börja träna ofta för att allting kommer gå så mycket lättare när hon kan göra galoppbyten själv utan att äns tänka på det!
mjukade även upp högergaloppen och mot slutet kändes den inte alls stakig utan riktigt mjuk å fin:D

Galopperade med Jesper på gärdet och travade lite med! till en början så blev han lite irriterad för det fanns ston i närheten och han ville så klart mycket hellre mot deras håll:D så han skutta runt lite,bockade och sparkade bak ut, kändes bara som det guppade lite eftersom han är så liten så kvar satt jag iallafall, sen fattade han galopp<3 är jätte stolt över hans framgångar på endast någon vecka!

Fick lite foton från gärdet med Jesper men ni får ha tålamod och vänta tills imorgon för att jag glömde kameran hemma och inatt sover jag hos min pojkvän!

Flyttade även jespers hage lite för att han skulle få mer gräs att äta och sen började jag mocka bort massa bajs där inne med:D haha ska ta resten imorgon!


Bild lånad från google;)